Info

Fine Fleur

WIE IS WIE

Het koor FINE FLEUR werd opgericht in 1995 en bestaat uit een 50-tal enthousiaste koorleden. Dit koor tracht een goede mix te vormen van zangers met een specifieke zangopleiding en instrumentisten die graag en goed zingen. De nadruk ligt op jong, energiek en dynamisch terwijl kwaliteitsbehoud het hoogste streven is.


FINE FLEUR is vooral gekend van The Night of the proms , maar ze verleenden ook in andere producties hun medewerking. Zo waren ze reeds te gast in o.m. VTM-Kerstparade, De Gouden Schoen, Tien om te Zien, Het Gouden Oog, Star Wars, Fantasia 2000, Keizer Kuzcoo.

De artistieke leiding van FINE FLEUR is in handen van dirigent Edwig Abrath. Hij is docent aan het Conservatorium te Antwerpen en leraar aan de muziekacademies te Wuustwezel en Turnhout. De organistatie is in handen van Luk De Deckers.

Edwig Abrath studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en aan het Conservatorium van Maastricht. Hij behaalde eerste prijzen notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, muziekgeschiedenis en het getuigschift voor transpositie, alsook het tweede cyclus diploma voor orkestdirectie en psycho-pedagogie. Hij volgde dirigentencursussen in Vichy, Weikersheim en Wenen. Momenteel doceert Edwig Abrath praktische harmonie aan het Conservatorium van Antwerpen en is hij lesgever aan de muziekacademies van Turnhout en Wuustwezel en aan het Sint-Jozefsinstituut te Schoten.


Als koordirigent leidde Edwig Abrath de Collegii Cantores van Essen (1990-1996), het Leuvens Universitair Koor (1995-1999), het vocaal ensemble Arc Sonore en het koor Fine Fleur. Als orkestdirigent leidde hij onder meer het Limburgs Orkest, het Pro Arte Orchester Wien, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, de Classical Fourteen en L'Estro Armonico.


Edwig Abrath is mede-oprichter en artistiek leider van het Walter Heynen Genootschap en dirigent van het Walter Heynen Ensemble. Hij leidde van 1989 tot 1994 operetteproducties van het Muziektheater Brasschaat en verzorgt de muzikale leiding bij het theatergezelschap De Groene Lach. Als dirigent en accordeonist was hij nauw betrokken bij de productie La tristezza complice van Les Ballets C de la B & Het Muziek Lod, waarmee hij ook op tournee trok.

Luk De Deckers studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven (1e prijs notenleer, eindexamen piano en graduaat kerkmuziek) en aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, waar hij het meesterdiploma orgel behaalde in de klas van Joris Verdin. Hij is leraar orgel aan de muziekacademies van Mortsel en Wilrijk. Tevens heeft hij al heel wat concertervaring opgebouwd in binnen- en buitenland, zowel solistisch als begeleidend. Ook het herstellen/stemmen van orgels en restaureren van harmoniums behoren tot één van zijn activiteiten, zo mocht hij o.a. een harmonium restaureren voor de universiteit van Göteborg (Zweden).


Verder is hij het organisatorische brein achter het koor Fine Fleur, waar hij als manager zorgt om het koor te doen groeien tot een volwaardig, dynamisch, multidisciplinair koor, dat volledig op maat producties brengt. Dit alles in een vlotte samenwerking met dirigent en vriend Edwig Abrath.


Ten slotte is hij bezig met het opstarten van een mobiele digitale opnamestudio, die zich vooral zal richten naar het opnemen van akoestische muziek (vooral klassiek, maar ook pop). Kleine en grote ensembles, kamermuziekensembles, klavierinstrumenten,… behoren allemaal tot de doelgroep, waarvoor opnamen kunnen verzorgd worden. Ook het maken van democd’s behoort tot de activiteiten.

FINE FLEUR VZW - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL & SECRETARIAAT